Geïndividualiseerde trajecten
Wat is een geïndividualiseerd traject (GIT)?
Een geïndividualiseerd traject (GIT) is een studietraject dat afwijkt van het modeltraject. Een modeltraject is het standaard studietraject. Het toont hoe je een opleiding kan afwerken in de vooropgestelde duur en welke vakken je daarvoor per jaar moet opnemen. Je vindt de modeltrajecten in de studiekiezer.
In een GIT combineer je bijvoorbeeld vakken uit twee verschillende modeltrajectjaren of neem je een kleiner studiepakket op, omdat je de opleiding wil spreiden.
Wil je een GIT volgen? Dat kan enkel als je voldoet aan de GIT-regels en de curriculumcommissie akkoord is.
Wat zijn de GIT-regels ? Welke andere voorwaarden zijn er?
- GIT in de bacheloropleiding (GIT ba1-ba2, ba2-ba3, GIT ba1-ba2-ba3)
- GIT bacheloropleiding + masteropleiding
- GIT in schakel- of voorbereidingsprogramma (eventueel in combinatie met de masteropleiding)
Hoe dien ik een GIT-voorstel in?
De volledige procedure van herinschrijven, een GIT-voorstel samenstellen en indienen, goedkeuren/afkeuren verloopt via OASIS. Op de pagina " FBW curriculum - hoe indienen? " vind je instructies terug.
Enkele aandachtspunten:
-
Bekijk de voorwaarden en regels m.b.t. het volgen van een GIT
-
Ga na of je bepaalde practica moet hernemen of niet
-
Kijk op de cursussite op Ufora wat de afspraken zijn rond het hernemen van een vak. Vind je de info niet, contacteer dan de lesgever.
-
-
Plan alle resterende vakken van het nog af te werken studiejaar in het lesrooster. Vergeet niet om een roostergroep te kiezen na het indienen van jouw voorstel.
-
Kies de vakken die je kan volgen uit een hoger studiejaar
-
Bij de keuze van vakken let je op de lesroosters en de semesterverdeling zodat je geen of zo weinig mogelijk overlappende lessen hebt en je niet teveel vakken in één semester plant. Vergeet niet om een roostergroep te kiezen na het indienen van jouw voorstel.
-
Sommige examens kunnen onmiddellijk na elkaar vallen omwille van de combinatie van verschillende examenroosters. Geef hierbij dan altijd prioriteit aan de vakken van het laagste studiejaar!
-
Houd rekening met de volgorde van de vakken. Die informatie vind je in de studiefiche van het vak bij ‘begincompetenties’.
-
Kan ik mijn GIT nog aanpassen?
Op basis van de examenresultaten 'eerste semester' kan je de omvang van een GIT nog aanpassen. Stuur hiervoor ten laatste op 28 februari een e-mail met duidelijke vermelding van de gewenste veranderingen in jouw curriculum naar de facultaire trajectbegeleider. Bij twijfel kan je ook eerst langskomen.
Bij wie kan ik terecht met vragen?
Contacteer jouw trajectbegeleider als je vragen hebt.