Onze hospitalisatie-afdeling

Gerenoveerde hospitalisatie-afdeling gebruiksklaar.
Met moderne, diervriendelijke ruimtes en geluidsarme hokken bieden we uw huisdier nu nog meer comfort tijdens een opname. Deze upgrade helpt ons om de beste zorg te garanderen, inclusief veilige isolatie voor dieren met besmettelijke ziekten. We zijn trots op deze stap vooruit in onze zorg!

ICU hond
Hospi kat 2
ICU kat  onderzoek
ICU hond onderzoek

Het team

Ons hospitalisatieteam staat dag en nacht klaar om de gehospitaliseerde dieren de best mogelijke zorg te bieden. Overdag zijn er continu minstens twee dierenartsen aanwezig, en ’s avonds en ’s nachts minstens één. Zij worden ondersteund door toegewijde dierenartsassistenten en laatstejaarsstudenten diergeneeskunde, die zich in de praktijkfase van hun opleiding bevinden. Samen zorgen zij ervoor dat uw dier niet alleen medische zorg van hoge kwaliteit ontvangt, maar ook de nodige aandacht en comfort krijgt.

Het team werkt nauw samen met de verschillende disciplines binnen de Kliniek Kleine Huisdieren om ervoor te zorgen dat elk gehospitaliseerd dier de zorg krijgt die het nodig heeft. Naast het uitvoeren van behandelingen en opvolging van onderzoeken, hecht het team ook veel waarde aan ‘tender loving care’ (TLC), om het welzijn van de dieren te waarborgen.

Dominique Paepe Dagmar Vannieuwenhuyse Victoria Depoortere Quincy Vandemeulebroucke

Peggy Van Broeck Katrien Beernaert Abigail Stuchbury Tisha De Clercq Stephanie Stockman Lisa Van Langeraert Dana Jennes Daphné Geldhof Zina Debergh Nele Van Daele

Frankie Rijdant

Prof. Dr. Dominique Paepe (EBVS® European Veterinary Specialist in Small Animal Internal Medicine)/ Dierenarts Dagmar Vannieuwenhuyse / Dierenarts Victoria Depoortere / Dierenarts Quincy Vandemeulebroucke / Dierenartsassistente Peggy Van Broeck / Dierenartsassistente Katrien Beernaert / Dierenartsassistente Abby Stuchbury / Dierenartsassistente Tisha De Clercq / Dierenartsassistente Stephanie Stockman / Dierenartsassistente Lisa Van Langeraert / Dierenartsassistente  Dana Jennes / Dierenartsassistente Daphné Geldhof / Dierenartsassistente Zina Debergh / Dierenartsassistente Nele Van Daele / Logistiek medewerker Frankie Rijdant

Wat houdt een hospitalisatie precies in?

Tijdens de hospitalisatie verblijft uw dier in één van onze gespecialiseerde afdelingen:

  • Intensieve Zorgafdeling (ICU): De ICU is bedoeld voor de meest zieke patiënten die intensieve monitoring, zorg en behandeling nodig hebben. Hier wordt gebruikgemaakt van geavanceerde apparatuur zoals bloeddrukmeters, mobiele echografie, zuurstofsaturatiemeters en hartbewakingssystemen. Voor extra comfort en ondersteuning beschikken we over warmtedekens, couveuses en beademingsapparatuur. Dankzij ons interne laboratorium zijn bloedonderzoeken dag en nacht mogelijk. Mocht uw dier een bloedtransfusie nodig hebben, dan staan we altijd klaar dankzij onze trouwe bloeddonoren.

ICU hond en observatie           

                  

  • Verpleegafdeling voor honden: Minder ernstig zieke honden worden verzorgd in onze verpleegafdeling. Hier ontvangen ze dagelijkse medische zorg en monitoring door ons toegewijde team.

Verpleegafdeling hond 2

 

  • Verpleegafdeling voor katten: Voor katten is een aparte afdeling ingericht om stress tot een minimum te beperken. Dit zorgt voor een rustige en veilige omgeving waarin onze dierenartsen, assistenten en laatstejaarsstudenten de beste zorg kunnen bieden. De unieke behoeften van katten staan hier centraal.

Verpleegafdeling kat 2

Wat neemt u mee voor de hospitalisatie?

  • Voeding: onze kliniek beschikt over een gamma aan diëten. Indien uw dier een zeer specifiek of huisgemaakt dieet nodig heeft of verkiest, kunt u deze voeding echter best meebrengen van thuis.
  • Verder vragen wij u om geen persoonlijke spullen zoals dekentjes of speelgoed mee te brengen. Dit voorkomt dat eigendommen achterblijven of verloren gaan tijdens het verblijf van uw dier in onze kliniek.

Hoe blijft u op de hoogte over de toestand van uw dier?

Elke ochtend onderzoekt de verantwoordelijke dierenarts uw dier en voert de nodige onderzoeken of procedures uit. Daarna wordt u zo snel mogelijk telefonisch op de hoogte gebracht van de toestand van uw dier. Indien u om 15.00 uur nog geen update heeft ontvangen, kunt u zelf contact opnemen via:

  • Secretariaat (werkdagen tussen 8u en 16u15): +32 (0)9 264 77 00

  • Spoedlijn (buiten kantooruren): +32 (0)9 264 76 75

Wij vragen uw begrip en geduld om onze dierenartsen onnodige onderbrekingen te besparen, zodat zij zich volledig op de zorg kunnen richten. Uiteraard wordt u direct geïnformeerd als de toestand van uw dier verslechtert of bij ernstige complicaties. Daarom vragen wij u met aandrang om niet voortijdig te bellen om te informeren naar de toestand van uw dier.

Bezoek aan uw dier

Bezoek aan uw gehospitaliseerde huisdier is mogelijk en wordt ingepland in overleg met de verantwoordelijke dierenarts. Tijdens de dagelijkse telefonische update wordt besproken of een bezoek in het voordeel is van uw dier, afhankelijk van de medische toestand en het karakter van het dier. Sommige dieren kunnen immers zeer onrustig zijn tijdens of na het bezoek, wat niet bevorderlijk is voor hun herstel. 

Wanneer is bezoek mogelijk?

Bezoek kan worden ingepland:

  • Weekdagen: 13:00 - 20:00 uur
  • Zaterdag, zondag en feestdagen: 09:00 - 16:00 uur

Hoe verloopt het bezoek?

  • Voor dieren die gemakkelijk te verplaatsen zijn: uw dier wordt naar een consultatieruimte of naar buiten gebracht voor het bezoek. De duur van het bezoek bedraagt doorgaans 30 minuten.

  • Voor dieren die moeilijk te verplaatsen zijn: In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld bij een kritieke toestand, kan het bezoek plaatsvinden in de hospitalisatie-afdeling zelf. Hierbij houden we rekening met de rust van uw dier en de omgeving. De duur is dan beperkt tot 20 minuten, en maximaal twee personen kunnen tegelijkertijd aanwezig zijn.

Elke situatie is uniek, en indien nodig kan in overleg een afwijkende regeling worden getroffen, bijvoorbeeld bij een zeer kritieke toestand of speciale zorgbehoeften. Onze prioriteit is steeds het welzijn en herstel van uw huisdier. Wij vragen uw begrip als een bezoek in sommige gevallen niet wenselijk of mogelijk is.

Ontslag

Wanneer uw dier klaar is om naar huis te gaan, plannen we het ontslag bij voorkeur in de namiddag, vóór 16u. Zo kunnen we voldoende tijd nemen voor een vlotte overdracht en blijven onze patiëntenbesprekingen tussen 16u en 17u ongestoord.

Houd er rekening mee dat de verantwoordelijke dierenarts niet altijd beschikbaar zal zijn op het moment van ontslag. In dat geval zorgen we ervoor dat alle noodzakelijke informatie vooraf telefonisch met u wordt doorgenomen. Is ophaling na 17u nodig? Bespreek dit dan tijdig met de verantwoordelijke dierenarts, zodat we samen een passende oplossing kunnen vinden.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de verantwoordelijke dierenarts via ons secretariaat.


Het hospitalisatie-team van de Kliniek Kleine Huisdieren dankt u voor uw vertrouwen!

 

Meer info over de Kliniek