Week van Naomi Terriere
Even voorstellen
In onze reeks 'De week van...' tonen we vijf dagen uit het leven van dierenartsen die aan onze faculteit zijn opgeleid. We beginnen met Naomi Terriere, afgestudeerd in 2016. Naomi werkte korte tijd in de praktijk, maar vervoegde na het behalen van haar graad in Laboratory Animal Science, het OK team van Orsi Academy. Daar zorgt Naomi voor de optimale analgesie en anesthesie van de dieren en begeleidt ze preklinische proeven en aanvragen tot nieuwe workshops met dier- of diermateriaal. Daarnaast volgt Naomi ook een cursus Digitale Marketing. Wanneer zij niet in het OK zit, neemt zij de rol van content manager op zich en beheert zij alle online activiteiten en registraties.
Meer info over Orsi Academy: https://www.orsi-online.com/en
Dag 1
De laatste stap in de leercurve van robot-chirurgen is het oefenen van een bepaalde procedure (prostaat-, nier-, blaasverwijdering, niertransplantatie, …) op een levend varken. Het is mijn taak om hiervoor de dieren onder anesthesie te brengen en op te volgen gedurende de operaties.
Dag 2
Minimaal invasieve chirurgie, en zeker robot-chirurgie, is iets dat voor velen een “ver-van-mijn-bed-show” is (gelukkig maar). Door middel van een presentatie en rondleiding in het centrum trachten we de mensen een beter beeld te geven en leggen we onze rol uit in het robotverhaal.
Dag 3
Stentimplantatie in bloedvaten wordt getraind op schapen onder anesthesie. Dit omdat, vergeleken met het varken, de bloedvaten minder gevoelig zijn voor spasmen en de diameter beter overeenkomt met deze van de mens.
Dag 4
Het is ons permanent streven om het aantal proefdieren zo laag mogelijk te houden. Daarom doen we veel onderzoek naar het gebruik van geïsoleerde organen en printen we zelf 3-D organen om op te oefenen.
Dag 5
Even de diergeneeskundige taken inruilen voor het bureauwerk. Dit gaat van adverteren van cursussen, beheren van boekingen, begeleiden van preklinische testen tot het schrijven van protocollen. Nadenken met experten over het optimaliseren van de programma’s en gebruik van alternatieve (‘gerecycleerde’) trainingsmodellen (kippenkadaver, hondenkadaver, …).