Begeleiding voor 1ste bachelorstudenten na afloop van de 1ste zittijd
Hieronder vind je een aantal acties voor studenten 1ste bachelor. Deze acties kunnen je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen ter voorbereiding van de tweede zittijd. Jouw monitoraat helpt je hier graag bij.
1. Reflecteer
Bij tegenvallende resultaten is het heel belangrijk om voor jezelf te reflecteren wat er is fout gelopen. Je kunt dit eventueel doen aan de hand van de reflectiewijzer van het monitoraat (klik op de afbeelding om ermee aan de slag te gaan):
2. Ga naar de georganiseerde feedback van je lesgevers
Wat?
Je krijgt info over je examen en leert uit je fouten! Je komt er ook meer te weten over de manier van verbeteren, over wat een lesgever precies verwacht van een antwoord,…
Wanneer?
De officiële feedback-periode start meteen na de puntenbekendmaking op 3 juli en loopt tot en met zaterdag 6 juli. Let op: feedback is wel enkel mogelijk op de door de lesgevers aangekondigde tijdstippen, kijk dit dus zo snel mogelijk na via de aankondigingen op Ufora.
3. Informeer je ter voorbereiding van de 2de zittijd
Wat?
Het monitoraat organiseert online-sessies waarbij ingegaan wordt op de regels omtrent deliberaties, leerkrediet, studievoortgang,... Daarnaast komt ook aan bod hoe de tweede zittijd efficiënt aan te pakken. Deze sessies worden georganiseerd via MS TEAMS. Inschrijven is niet nodig. Op het ogenblik van de sessie klik je gewoon op de juiste sessie in het overzicht hieronder.
Wanneer?
Voor de opleidingen HW en BPM:
Voor de opleiding EW/TEW/HIR:
4. Check het beschikbare materiaal op Ufora
Op de Ufora-site van het monitoraat vind je in de map 'Begeleiding na puntenbekendmaking' heel wat nuttige info en documenten om mee aan de slag te gaan (vb. de brochure Efficiënter Studeren, een blokplanner,…). Ook op de Ufora-site 'Wel in je vel' staan heel wat bruikbare tips.
5. Adviesgesprek bij een studie- of trajectbegeleider in functie van haalbaarheid tweede zittijd
Wat?
Zit je nog met vragen of twijfels, maak dan gerust een individuele afspraak met één van de medewerkers van het monitoraat. Zo kunnen we samen zoeken naar of werken aan een oplossing.
Bij wie?
Dat is afhankelijk van het antwoord op volgende vraag:
Had je in 2023-2024 enkel 1ste bachelorvakken in jouw curriculum?
- JA: maak een afspraak bij één van de studiebegeleiders, afhankelijk van je opleiding:
- EW-TEW-HIR: afspraak bij Willy Arts of Ann Maes
- HW: afspraak bij Erlijn Cools of Delphine François
- BPM: afspraak bij Lauren Eeckhout
- EW-TEW-HIR: afspraak bij Willy Arts of Ann Maes
- NEE: maak een afspraak bij één van de trajectbegeleiders, afhankelijk van je opleiding:
- EW-TEW-HIR: afspraak bij Frauke Cuelenaere
- HW-BPM: afspraak bij Charlotte Torck
Wanneer?
De monitoraatsmedewerkers zijn sowieso beschikbaar tijdens de eerste dagen na de puntenbekendmaking van 3 juli. Hou er rekening mee dat de UGent collectief gesloten is op feestdagen (donderdag 11 juli en donderdag 15 augustus) en tijdens de periode van de Gentse Feesten (vanaf 20 juli t.e.m. 28 juli). Daarnaast nemen de medewerkers van het monitoraat ook nog vakantie buiten deze collectieve verlofperiode. Wil je dus tijdig persoonlijk advies over de herexamenperiode, plan dan jouw gesprek zo snel mogelijk in.
6. Bekijk het aanbod van de studentenpsychologen
De UGent-studentenpsychologen organiseren in het begin van de zomer trainingen rond Efficiënter Studeren, Faalangst, Uitstelgedrag,... alsook individuele begeleiding. Bekijk hier het aanbod van de studentenpsychologen en reserveer jouw plaatsje tijdig.
7. Vakinhoudelijke begeleiding door het monitoraat tijdens de zomer
Neem contact op met je studiebegeleider.