Management en beleid van de gezondheidszorg

 Een voorbereidende cursus volgen

→   Vakantiecursus ‘maths for stats’

Ontdek je opleiding tijdens de introductiedag

Tijdens de introductiedag maak je kennis met de faculteit, je opleiding en je medestudenten.

Noteer in je agenda: donderdag 19 september 2024 om 16u30 in auditorium D (ingang 48, Campus UZ Gent).

Lesrooster

Je kan het lesrooster vanaf vrijdag 15 juli raadplegen via je persoonlijke kalender in OASIS (indien je reeds ingeschreven bent) of via de studiekiezer (indien je nog niet ingeschreven bent).

Aankoop cursusmateriaal  

Alle informatie over cursusmateriaal vind je vanaf september op de elektronische leeromgeving Ufora.

Wegwijs op de campus

Bekijk het campusplan

Vragen over studeren

De studiebegeleiding en trajectbegeleiding van het monitoraat nemen initiatieven om het studeren vlotter en efficiënter te laten verlopen.

Werken en studeren

De opleiding combineren met werk is mogelijk, maar de mogelijkheden qua flexibiliteit zijn niet legio.

  • Het lessenrooster is dermate georganiseerd dat de lessen geclusterd worden waardoor je je studies optimaler kan afstemmen op de combinatie werken en studeren. Echter blijft de studielast die van een voltijdse studie. We raden daarom aan om maximaal 50% te werken naast de studie en/of om minstens een kleiner studiepakket op te nemen (zie hierboven).
  • Als student van de opleiding management en het beleid van de gezondheidszorg kom je ook in aanmerking voor het aanvragen van het Vlaams opleidingsverlof.
  • Een werkstudentenstatuut biedt in de opleiding tot master Management en het beleid van de gezondheidszorg geen examenfaciliteiten. Dit betekent dat je geen alternatieve examendatum kan aanvragen i.f.v. je professionele activiteiten.

 Lesopnames

  • Het is een duidelijke visie van de universiteit en van de opleiding Management en beleid van de gezondheidszorg om geen online of afstandsopleiding te zijn of te willen worden. We willen ons daarentegen wel focussen op onderwijs dat activerend is en interactie stimuleert. We begrijpen dat het leven van een student (werken/ gezin/ …) uitdagend kan zijn en dat flexibiliteit in het volgen van lessen essentieel is. De studenten worden aangemoedigd om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen in het volgen van lessen.
  • De lessen worden standaard opgenomen. De lesgevers kunnen echter een reden hebben waarom een lesopname niet is aangewezen (bijv. didactische redenen, …).
  • De opnames van lessen dienen als een aanvullend hulpmiddel, een back-up voor studenten bij het verwerken van de leerstof. Dit biedt een extra laag van ondersteuning en maakt het mogelijk voor studenten om de lesinhoud op hun eigen tempo te bestuderen.
  • Daarnaast zorgen de lesgevers voor duidelijke informatie per vak voor aanvang van het semester, zodat studenten precies weten wat ze kunnen verwachten rond opname van de lessen in het betreffende vak.
  • Tot slot kunnen lesopnames ENKEL gebruikt worden als lesmateriaal/ in de context van het vak. Het zelf opnemen van lessen is niet toegestaan. Lesopnames die beschikbaar worden gesteld, mogen niet verspreid worden.

Voltijds studietraject of spreiden van je studietraject?

Bij het samenstellen van je programma kan je ervoor opteren om alle vakken op te nemen in één jaar (= voltijds studietraject). Maar je kan er ook voor opteren om je studies te spreiden.

Deeltijds modeltraject

Wanneer je kiest voor een deeltijds modeltraject, kies je ervoor om ongeveer 30 studiepunten op te nemen per jaar. 

Geïndividualiseerd traject of GIT

Indien deeltijds modeltraject niet verenigbaar is met je professioneel of persoonlijk leven, kan je ook een traject op maat volgen (= geïndividualiseerd traject of GIT). Hierbij kies je zelf hoeveel studiepunten je per academiejaar opneemt en over hoeveel jaar je de studies wenst te spreiden. Uiteraard sluit je voor de lessen en examens aan bij het les- en examenrooster van het voltijds traject, maar volg je enkel de vakken die op jouw persoonlijk curriculum staan.

Meer info zie ‘Kleiner studiepakket opnemen’.

Studentenverenigingen

Studentenraad Medisch Sociale Wetenschappen (SMS)

Studentenraad Geneeskunde  en Gezondheidswetenschappen (STUGG)

Beschikbare faciliteiten

→   Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg

→   Onderwijsinfrastructuur campus Heymans/UZ Gent

→   Toegankelijkheid van gebouwen voor rolstoelgebruikers

Volg de faculteit op sociale media

→   Facebook

→   Twitter

Niet gevonden wat je zocht?

→   Contacteer de curriculummanager: Bieke.DeVis@UGent.be  

→   Heb je vragen rond huisvesting, kosten of studietoelagen?

→   Bekijk de algemene wegwijspagina voor nieuwe studenten