Databases Dutch Literary Studies
databases L30
-
Acta Sanctorum
De databank Acta Sanctorum bevat de tekst van de 68 volumes van de Acta Sanctorum, gepubliceerd in Antwerpen en Brussel door het genootschap van de Bollandisten (1643-1940).
-
Agrippa : Archief en Museum voor het Vlaams Cultuurleven
Agrippa is het inventarissysteem van het AMVC dat online kan worden geraadpleegd. Het bevat brieven (meer dan 325.000 beschrijvingen), affiches (bijna 11.000 beschrijvingen), foto's, handschriften en iconografie.
-
Algemeen Nederlands Persbureau fotoarchief / ANP
Het Algemeen Nederlands Persbureau fotoarchief (ANP) bevat een ruime selectie gedigitaliseerde foto's uit de handgemaakte plakboeken van 1956 tot 1996, aangevuld met scans van nog oudere beelden uit de periode 1900 tot 1956.
-
BelgicaPress
BelgicaPress van KBR biedt toegang tot meer dan honderd gedigitaliseerde, Belgische kranten (1814-1970).
-
BLTVN : Bibliografie van de Literaire Tijdschriften in Vlaanderen en Nederland
De Bibliografie van de Literaire Tijdschriften in Vlaanderen en Nederland (BLTVN) biedt een historisch overzicht van de inhoud van de belangrijkste literaire tijdschriften in Vlaanderen en Nederland.
-
BNTL : Bibliografie Nederlandse Taal en Literatuurwetenschap
De BNTL bevat Nederlandse, Vlaamse en buitenlandse titels van publicaties over Nederlandse taal- en letterkunde uit de periode 1940 tot heden (dus geen primaire literatuur), waar mogelijk met een link naar de digitale volledige teksten.
-
CEN : Catalogus Epistularum Neerlandicarum
De CEN is een catalogus van de tot op heden ontsloten brieven berustend in de collecties van samenwerkende Nederlandse erfgoedinstellingen. De CEN ontsluit meer dan 2 miljoen brieven geschreven in de vroegmoderne en moderne tijd (ca. 1500 - heden).
-
Centraal Bestand Kinderboeken - CBK
Het Centraal Bestand Kinderboeken bevat ruim 345.000 beschrijvingen van (voornamelijk) Nederlandstalige kinderboeken, tijdschriften en centsprenten, en circa 72.000 beschrijvingen van boeken en tijdschriftartikelen over jeugdliteratuur, aanwezig in Nederlandse en Vlaamse instellingen.
-
Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL)
De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden.
-
Early Dutch Books Online
Early Dutch Books Online geeft full-text toegang tot boeken uit de Bijzondere Collecties van de Koninklijke Bibliotheek van Nederland en de universiteitsbibliotheken van Amsterdam en Leiden.
-
Early European Books
Early European Books (EEB) biedt toegang tot een uiteenlopend aanbod van gedrukte bronnen uit Europa of in Europese talen van vóór 1701.
-
EWN : Etymologisch Woordenboek van het Nederlands
Het EWN is een wetenschappelijk etymologisch woordenboek voor het moderne bovenregionale Nederlands.
-
Historische woordenboeken Nederlands en Fries
Online historische woordenboeken Nederlands en Fries.
-
ISTC : Incunabula Short Title Catalogue
De Incunabula Short Title Catalogue is de internationale databank van 15de-eeuwse Europese drukwerken, opgezet door de British Library en met bijdragen van instellingen uit de hele wereld.
-
LiteRom online
LiteRom bevat de volledige tekst van auteursinterviews en boekrecensies van Nederlandstalige literatuur vanaf 1900 die verschenen zijn in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen.
-
Narrative Sources
Narrative Sources geeft een overzicht van verhalende bronnen uit de middeleeuwse Nederlanden.
-
Project Muse
Project MUSE biedt full text toegang tot prestigieuze tijdschriften op het gebied van humanities en social sciences.
-
STCN : Short Title Catalogue Netherlands
De Short-Title Catalogus Nederland is de retrospectieve nationale bibliografie van Nederland voor de periode 1540-1800; ook opgenomen zijn summiere beschrijvingen van Nederlandse (post-)incunabelen.
-
STCV : Short Title Catalogus Vlaanderen
De Short Title Catalogus Vlaanderen is een online bibliografie van in Vlaanderen gedrukte boeken uit de zeventiende en achttiende eeuw.