Didactiek geschiedenis

 

databases L23

  • Algemeen Nederlands Persbureau fotoarchief / ANP

    Het Algemeen Nederlands Persbureau fotoarchief (ANP) bevat een ruime selectie gedigitaliseerde foto's uit de handgemaakte plakboeken van 1956 tot 1996, aangevuld met scans van nog oudere beelden uit de periode 1900 tot 1956.

  • Atlas

    Atlas is de digitale cartotheek van de vakgroep Geografie van Universiteit Gent.

  • BelgicaPress

    BelgicaPress van KBR biedt toegang tot meer dan honderd gedigitaliseerde, Belgische kranten (1814-1970).

  • Europeana

    Europeana.eu linkt je met 4 miljoen digitale items: beelden (schilderijen, tekeningen, kaarten, foto's en afbeeldingen van museumobjecten), teksten (boeken, kranten, brieven, dagboeken en archiefpapier), geluiden (muziek en gesproken woord uit cilinders, tapes, schijven en radio-uitzendingen), video's (films, bioscoopjournaals en TV-uitzendingen). Sommige daarvan zijn wereldberoemd, andere zijn verborgen schatten uit de audiovisuele collecties van de Europese musea en galerijen.

  • EYE Filmmuseum

    EYE is in 2010 ontstaan door een fusie van het Filmmuseum, Holland Film, Filmbank en het Nederlands Instituut voor Filmeducatie. Meer dan 100.000 historische krantenknipsels over film van de Filmmuseum-bibliotheek zijn nu terug te vinden in de catalogus van het Filmmuseum.

  • Medieval/Modern

    Medieval/Modern is het kennisplatform van het Henri Pirenne Instituut voor Middeleeuwse Studies (HPIMS) aan de UGent.

  • UGent Afbeeldingen

    De afbeeldingendatabank van de Gentse Universiteitsbibliotheek bevat duizenden afbeeldingen, portretten, handschriften en andere collecties die geleidelijk aan worden gedigitaliseerd. Onder andere ca. 40.000 afbeeldingen van Belgische gebouwen en momenten (de "topografische" collectie).