Hoe staan cafés, restaurants en hun klanten tegenover nieuwe steunmaatregelen?
(05-11-2020) UGent onderzoekers gaan na hoe de horeca de tweede lockdown ervaart. Ze bevragen hiervoor zowel café- en restaurantuitbaters als hun bezoekers.
Restaurants en cafés moeten sinds 19 oktober de deuren opnieuw sluiten. De overheid beloofde een pakket met steunmaatregelen om hen financieel te ondersteunen. Maar is dit voldoende voor de café- en restaurantuitbaters? En wat kunnen wij als consument doen? Dit vervolgonderzoek van de UGent zoekt het uit.
De onderzoekers peilen deze keer naar de steunmaatregelen die de horeca moeten helpen overleven. Hoe kijken beide partijen naar deze maatregelen?
Daarnaast gaan de onderzoekers ook na of consumenten bereid zijn om zelf een steentje bij te dragen in het ondersteunen van de horeca.
Tot slot onderzoeken ze welke rol weggelegd is voor afhaalmaaltijden.
Neem deel!
Het invullen duurt een vijftal minuutjes.
Wat waren de vorige resultaten?
Dit is een vervolgonderzoek op bevragingen die eerder dit jaar plaatsvonden. Hier vind je de resultaten van die eerste twee bevragingen:
- Klanten willen graag snel restaurant of café bezoeken (mei 2020)
- UGent onderzocht hoe uitbaters en klanten de heropening van de horeca beleefden (augustus 2020)
Contact
Prof. Xavier Gellynck
Vakgroep Landbouweconomie
M 0478 22 10 32
xavier.gellynck@ugent.be
Prof. Hans De Steur
Vakgroep Landbouweconomie
M 0473 75 01 88
hans.desteur@ugent.be
Heidi Vandenhaute
Vakgroep landbouweconomie
T 09 264 59 27
heidi.vandenhaute@ugent.be