Synergistic Integration of Life Cycle Assessment and Life Cycle Costing for a Performance-Oriented Structural Design with Advanced Cement-Based Materials

Promovendus/a
di Summa, Davide
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen
Gezamenlijk doctoraat
Politecnico di Milano, Italië
Curriculum
Dottore Magistrale in Ingegneria Dei Sistemi Edilizi, Politecnico di Bari, Italië, 2016
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: bouwkunde
Taal proefschrift
Engels
Vertaling titel
Synergetische integratie van levenscyclusanalyse en levenscycluskostenberekening voor een prestatiegericht structureel ontwerp met geavanceerde cementgebaseerde materialen
Promotor(en)
prof. Nele De Belie, vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen - prof. Liberato Ferrara (Politecnico di Milano, Italië)
Examencommissie
voorzitter em. prof. Luc Taerwe (eredecaan UGent-FEA) - covoorzitter prof. Giovanni Muciaccia (Politecnico di Milano, Italië) - prof. Nele De Belie (UGent vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen) - prof. Liberato Ferrara (Politecnico di Milano, Italië) - prof. Eddie Koenders (Technische Universität Darmstadt, Duitsland) - prof. Erik Schlangen (Technische Universiteit Delft, Nederland)- dr. ir.-architect Philip Van den Heede (UGent Directie Onderzoeksaangelegenheden)

Korte beschrijving

Nu duurzaamheid een primair aandachtspunt is geworden in de bouwsector, is het begrijpen van de holistische duurzaamheid van materialen van het allergrootste belang. Dit onderzoek heeft tot doel de voordelen aan te tonen van het integreren van duurzaamheidsanalyses, zoals Life Cycle Assessment (LCA) en Life Cycle Costing (LCC), in structurele ontwerpworkflows bij het beoordelen van geavanceerde cementgebaseerde materialen. Door verder te gaan dan de traditionele maatstaven (zoals de schaal van de kubieke meter) en betrouwbare scenario's voor bruikbaarheid in overweging te nemen, kunnen de werkelijke voordelen van deze materialen in termen van ecologische, sociale en economische implicaties nauwkeurig worden gekwantificeerd. Het onderzoek richt zich op zelfhelende technologieën zoals kristallijne hulpstoffen in ultrahogeprestatiebeton, evenals gebruik van beton met vasculaire netwerken of microcapsules, aluminiumoxide nanovezels en superabsorberende polymeren. Analyses worden uitgevoerd op materiaal- en structurele schaal, waarbij LCA- en LCC-methodologieën evolueren naar integrale besluitvormingsinstrumenten binnen het ontwerpproces. Het uiteindelijke doel is om technologische grenzen te verleggen en een duurzamere bouwsector te bekomen die is afgestemd op mondiale normen en overeenkomsten.

Praktisch

Datum
Maandag 27 mei 2024, 10:00
Locatie
auditorium 1, iGent, eerste verdieping, Technologiepark Zwijnaarde 126, 9052 Zwijnaarde
Livestream
Volg online

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be