Slope Stability Caused by Rainfall Infiltration

Promovendus/a
Tian, Wenjing
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Civiele Techniek
Curriculum
Master's Degree of Engineering, China Three Gorges University, China, 2019
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: bouwkunde
Taal proefschrift
Engels
Vertaling titel
Hellingsstabiliteit veroorzaakt door regeninfiltratie
Promotor(en)
prof. Herman Peiffer, vakgroep Civiele Techniek - dr. Benny Malengier, vakgroep Materialen, Textiel en Chemische Proceskunde
Examencommissie
voorzitter ereprof. Ronny Verhoeven (eredecaan) - prof. Liangliang Cheng (Rijksuniversiteit Groningen, Nederland) - prof. Wim Cornelis (vakgroep Omgeving) - prof. Wim Haegeman (vakgroep Civiele Techniek) - dr. Benny Malengier (vakgroep Materialen, Textiel en Chemische Proceskunde) - prof. Herman Peiffer (vakgroep Civiele Techniek) - prof. Mahya Roustaei (vakgroep Civiele Techniek)

Korte beschrijving

Dit onderzoek richt zich op de studie van regeninfiltratie, met een primaire nadruk op de interactie tussen water en lucht. Het maakt gebruik van de theorie van tweefasenstroming van water en lucht en voert zowel numerieke als experimentele onderzoeken uit naar regeninfiltratie. Daarnaast onderzoekt het de stabiliteit van taluds van waterreservoirs, analyseert het de patronen van water- en luchttransport binnen het talud onder invloed van regenval, rekening houdend met zowel temporele als ruimtelijke variaties. De bevindingen uit deze analyse worden geïntegreerd in de traditionele methode voor taludstabiliteitsanalyse, bekend als de restkrachtmethode. Als gevolg daarvan heeft het onderzoek tot doel het begrip van de impact van regenval op de stabiliteit van taluds van waterreservoirs te vergroten en waardevolle inzichten te bieden voor onderzoek op dit gebied.

Praktisch

Datum
Maandag 1 juli 2024, 14:00
Locatie
auditorium Grondmechanica, gebouw Grondmechanica, gelijkvloers, Technologiepark Zwijnaarde 68, 9052 Zwijnaarde
Livestream
Volg online

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be