Battery Storage Applications for Enterprise Users

Promovendus/a
Papadopoulos, Vasileios
Faculteit
Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur
Vakgroep
Vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering
Curriculum
Diploma in Electrical and Computer Engineering, Aristotle University of Thessaloniki, Griekenland, 2013
Academische graad
Doctor in de ingenieurswetenschappen: elektrotechniek
Taal proefschrift
Engels
Vertaling titel
Batterijopslagtoepassingen voor ondernemingen
Promotor(en)
prof. Jan Desmet, vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering - prof. Jos Knockaert, vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering
Examencommissie
voorzitter em. prof. Luc Taerwe (eredecaan) - prof. Thierry Coosemans (Vrije Universiteit Brussel) - prof. Emmanuel De Jaeger (Université catholique de Louvain) - prof. Jan Desmet (vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering) - prof. Chris Develder (vakgroep Informatietechnologie) - prof. Jos Knockaert (vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering) - prof. Dirk Van Hertem (KU Leuven) - prof. Lieven Vandevelde (vakgroep Elektromechanica, Systeem- en Metaalengineering)

Korte beschrijving

De energiesector ondergaat op wereldschaal aanzienlijke veranderingen. De klimaatverandering duwt de mensheid weg van conventionele, op fossiele brandstoffen gebaseerde energiebronnen; groene energietechnologieën worden de nieuwe norm. Landen over de hele wereld hebben zich ertoe verbonden hun ecologische voetafdruk te verkleinen door massaal te investeren in hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie en fotovoltaïsche zonne-energie (PV). Niettemin heeft de groei van hernieuwbare energiebronnen een prijs. Wat gebeurt er als de zon niet schijnt of de wind niet waait? Energieopslagsystemen en vooral batterijen kunnen een oplossing bieden voor dit probleem. In dit proefschrift focussen we ons op batterijopslagsystemen bij zakelijke eindgebruikers. We onderzoeken hoe een batterijopslagsysteem waarde kan creëren voor een bedrijfseigenaar. Waarom zou een bedrijfseigenaar een batterij kopen en hoe zou hij deze gebruiken om zijn elektriciteitsfactuur te verlagen? Wat zijn de inherente risico's en beperkingen bij het investeren in een batterijopslagsysteem? Is het mogelijk om dezelfde batterij te gebruiken voor verschillende toepassingen en marktspelers?

Praktisch

Datum
Woensdag 3 juli 2024, 17:00
Locatie
lokaal KWE.A.1.504, Campus Kortrijk, gebouw A, eerste verdieping, Sint-Martens-Latemlaan 2B, 8500 Kortrijk

Meer info

Contact
doctoraat.ea@UGent.be