Monitoraat: studie- & trajectbegeleiding

Logo Monitoraat


Het monitoraat bestaat uit studie- en trajectbegeleiding en kan jou helpen bij allerhande vragen of bezorgdheden. De studie- en trajectbegeleiders behoren tot de FDO (Facultaire Dienst Onderwijsondersteuning) en zijn het aanspreekpunt voor alle (toekomstige) studenten aan de faculteit. Aarzel dus zeker niet om ons te contacteren via het mailadres van jouw opleiding!

  

  

Studiebegeleiding

De studiebegeleiders zijn hét aanspreekpunt voor advies i.v.m. studiemethode of -planning, maar je kan bij ons terecht voor allerhande problemen die een invloed hebben op jouw studie.

We zijn er voor alle studenten: 1e bachelorstudenten, schakelstudenten, maar zeker ook voor hogerejaarstudenten. Als 1e bachelorstudent helpen we jou ook bij vragen over je traject. Dus heb je als 1e bachelorstudent vragen over je studievoortgang, over je leerkrediet of denk je er over na om te veranderen van opleiding, kom dan zeker eens bij ons langs! Hogerejaars kunnen hiervoor terecht bij de trajectbegeleiders.

Je kan bij ons een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek, maar we organiseren ook sessies en workshops waarbij we in groep aan de slag gaan om een antwoord te vinden op onder meer volgende vragen: “Hoe kan ik efficiënt studeren?”, “Hoe kan ik een planning opmaken die ik volhoud” en “Hoe studeer ik Statistiek?” Deze sessies worden steeds aangekondigd via onze Uforasite.

Ben je nieuwe student en zou je graag begeleid worden door een hogerejaarsstudent, kan je in het mentoringproject stappen. Voor meer informatie hierover kan je ons contacteren.

Naast het monitoraat van de faculteit, kan je ook terecht bij de studentenpsychologen voor een persoonlijk gesprek of voor een groepstraining. Zit je met zorgen, neem dan ook eens een kijkje op de webpagina wel-in-je-vel.

 

De studiebegeleiders zijn:

Anja De Bruyne (opleiding Psychologie)
Anja De Bruyne (opleiding Psychologie)
Katy Goeminne (opleiding Psychologie en overkoepelend voor Statistiek)
Katy Goeminne (opleiding Psychologie en overkoepelend voor Statistiek)
Charlotte Pylyser (opleiding Psychologie)
Charlotte Pylyser (opleiding Psychologie)
Ellen Zmierczak (opleidingen Pedagogische Wetenschappen en Sociaal Werk)
Ellen Zmierczak (opleidingen Pedagogische Wetenschappen en Sociaal Werk)

Trajectbegeleiding

De trajectbegeleiders helpen je met al jouw vragen over je studietraject en –voortgang.

We begeleiden en informeren je bij vragen over:

 

De trajectbegeleiders zijn:


Tine Librecht (opleidingen Pedagogische Wetenschappen en Sociaal Werk)
Tine Librecht (Opleidingen Pedagogische Wetenschappen en Sociaal Werk)
Marlies Noerens (opleiding Psychologie)
Marlies Noerens (Opleiding Psychologie)
Eline Verstuijf (Educatieve Master)
Eline Verstuijf (Educatieve Master)

Praktisch

  • Het monitoraat werkt gratis, autonoom en heeft geen enkele rechtstreekse binding met een vakgroep of met een professor. 
  • Alle communicatie van de studie- en trajectbegeleiders verloopt via de Infosite van het Monitoraat (HX00003) op Ufora. Hou deze (samen met alle andere info- en cursussites) dus goed in de gaten om geen activiteiten te missen.
  • We maken graag voldoende tijd voor je vrij en werken daarom steeds op afspraak. Een afspraak maken met een studie- of trajectbegeleider kan door een mailtje te sturen naar jouw opleiding
  • Neem zelf het initiatief om een afspraak te maken en om aan monitoraatsactiviteiten deel te nemen. 
  • Bekijk ook eens onze kennisclips! In deze kennisclips behandelen de studie- en trajectbegeleiders verschillende regelgevingen m.b.t. jouw studies: deze worden verduidelijkt en uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden.
  • Heb je vragen na de examens? Je hebt jouw examenresultaten ontvangen, en nu? We helpen jou op weg! Neem alvast een kijkje op de volgende pagina's:
    1. Wat na de januari-examens? 
    2. Wat na de juni-examens? 
    3. Wat na de herexamens? 

Vragen?

Brochure veel voorkomende vragen bij studie- en trajectbegeleiding

  

  

We bundelden alvast de meest gestelde vragen van studenten. Je vindt hier een antwoord op vragen die we regelmatig ontvangen van studenten aan onze faculteit, zoals bijvoorbeeld: Hoeveel kost een opleiding? Hoe ziet de stage eruit? Waar vind ik mijn lesrooster? Waar kan ik mijn boeken bestellen?  ...

Download de brochure


 

Heb je toch nog een vraag? Neem contact op met je opleiding.

Volg ons op Ufora en blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes!