Bestuur
Dagelijks Bestuur
Kim Covent
Woordvoerder
0476 344 142
Kim Covent werkt als adviseur en klantencoördinator op de staf van de Lokale Politie van Gent en heeft meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van communicatie en beleid. Ze combineert haar achtergrond in Onderwijs en Journalistiek voor toepassingen en opleidingen op gebied van observatietechnieken, threat assessments, (non-verbale) communicatie en theory-of-mind aan de hand van gamification en introspectie. Samen met haar collega hoofdcommissaris Frederik Van Belle stond ze aan de wieg van 'Behind Enemy Minds', een veiligheidsproject over predictive profiling en behavior detection. Dit project evolueerde naar een breder programma dat afstand neemt van profilering en gedragsherkenning, en daarentegen de nadruk legt op het criminele perspectief en de (situationele) criminaliteitspreventie die uit dit inzicht kan gewonnen worden. Haar kennis wordt vaak toegepast op sitebeveiliging en awareness. Zo zet ze 'Behind Enemy Minds' vooral in voor de museumsector en de beveiliging van cultureel erfgoed in samenwerking met andere politiediensten en het Vlaamse niveau. Sinds 2020 is ze nauw betrokken bij het opstellen van het Barrièremodel Kunstroof.
Mijn favoriete kunstwerk:
‘De bekoring van Sint-Antonius’ van Salvador Dalí (1946) en de ‘Pietà’ van Michelangelo (1498-1499)
Wesley De Smet
Wesley De Smet, CPP heeft een bachelor in Communicatiemanagement, afstudeerrichting PR & Voorlichting. Hij heeft aantoonbare hands-on expertise in onder andere security management, museumbeveiliging en crisismanagement. Hij werkte eerder onder meer als preventieadviseur en noodplanningsambtenaar voor Stad Waregem. Sinds 2019 werkt hij als afdelingshoofd facilitair beheer bij het Museum voor Schone Kunsten Gent en is hij betrokken bij verschillende Vlaamse multidisciplinaire projecten binnen museumbeveiliging, zoals het barrièremodel kunstcriminaliteit en de calamiteitendenktank onder impuls van Faro.
Favoriete kunstwerk(en): The Strafing (Christopher Nevinson)
Mathias Desmet
Mathias Desmet is jurist van opleiding en werkt als academisch assistent aan de vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal recht van de Universiteit Gent. Hij assisteert professor Marc Cools voor de vakken Inleiding tot de criminologie, Criminologie, Private veiligheids- en politiestudies en Historische criminologie. Daarnaast voert hij een doctoraatsonderzoek naar het witwassen van antiquiteiten in België.
Favoriete kunstwerk:
Waarschijnlijk “Métamorphose de Narcisse” van Salvador Dalí, misschien “Snow Storm - Steam-Boat off the Harbour's Mouth” van J.M.W. Turner, maar zeker “Schlafendes Paar” van Egon Schiele.
Amber Gardeyn
Richard Van Herzeele
Raad van Bestuur
Richard Bronswijk
Team Kunst- & Antiekcriminaliteit, Nationale Politie Nederland
Ibrahim Bulut
Experts Security
Christine Casteels
Art Research Team, Federale Gerechtelijke Politie
Marc Cools
Prof. dr. Marc Cools is criminoloog (Vrije Universiteit Brussel). Na een loopbaan bij Alcatel (1986-1999), vervolgens als expert op het Kabinet van de toenmalige Minister van Justitie, Marc Verwilghen (1999-2003) terug op de universiteit aangekomen. Een Antwerpenaar die zeer graag in het mooie Gent is en zeer blij is deel te kunnen uitmaken van onze UGent. Interesse in historische en ‘culturele’ criminologie, private veiligheid, inlichtingendiensten en kunstcriminaliteit.
Mijn favoriete kunstwerk:
Blijkbaar gedetermineerd door mijn opleiding. Het ‘Imaginary Portrait of D.A.F. de Sade’ – 1936 (twee versies: een rode en een groene) door Man Ray en ‘Arthur Rimbaud 1883 en Hararra’ – 1980 door Stéphane Mandelbaum. Ook gefascineerd door het (leven en) werk van Jean Michel Basquiat.
Eddy De Raedt
Federale Gerechtelijke Politie
Jan De Smedt
FARO
Georges Martyn
Universiteit Gent
Anne-Cathérine Olbrechts
Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium
Manfred Sellink
Museum voor Schone Kunsten Gent
Chris Van Gaever
Lokale Politie Gent
Fons van Gessel
Ministerie van Justitie en Veiligheid Nederland
Lucas Verhaegen
Blue Shield Belgium
Patrick Versluys
Douane en Accijnzen, FOD Financiën
Karin Van Peteghem
Universiteit Gent