Van patat tot laboratorium tot frituur: bouw mee aan duurzame voedingsprocessen en STEM-opleiding

Vegitech

Campus Kortrijk van de UGent, met zijn sterke focus op voedingsonderzoek, is een broedplaats voor baanbrekende innovaties in de voedingsindustrie. Hier krijgen studenten en onderzoekers de unieke kans om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en duurzame productieprocessen die de toekomst van ons voedsel vormgeven. Maar ook u kunt daar een deel van uitmaken! 

 

Waar zetten we op in?

  • FrietNieuwe frituurlijn voor de Belgische friet: De recent geïntroduceerde innovatieve frietproductielijn is bedoeld om de duurzame productie van de Belgische friet nog verder te verbeteren. Deze investering in duurzame  ontwikkeling en opleiding maken niet alleen de productie van de Belgische friet milieuvriendelijker, maar creëert ook een model voor de toekomstige voedingsindustrie. Door wetenschap en technologie te combineren, streeft dit project naar een balans tussen traditioneel vakmanschap en moderne duurzaamheidseisen, wat bijdraagt aan een toekomst waarin de Belgische friet op een verantwoorde manier geproduceerd wordt, zonder in te boeten aan kwaliteit of smaak. 
  • Onderzoek en innovatie op Campus Kortrijk: Campus Kortrijk van de UGent, met zijn sterke focus op voedingsonderzoek, biedt unieke mogelijkheden voor studenten en onderzoekers om bij te dragen aan baanbrekende innovaties in de voedingsindustrie. Door te investeren in STEM-onderwijs op Campus Kortrijk, investeren we in de toekomst van onze studenten, de voedingsindustrie en de samenleving als geheel. We leggen de basis voor een wereld waarin technologische innovatie en duurzame productie hand in hand gaan, en waar onze afgestudeerden klaar zijn om een verschil te maken.
  • Versterking van samenwerkingen met de Industrie: Om het onderwijs en onderzoek te versterken, is het belangrijk om nauwere banden te smeden met de voedingsindustrie.

 

Waar gaat jouw gift naartoe?

Vegitech met student

  • Financiering van nieuwe apparatuur en technologie: We willen middelen verzamelen om de nieuwste technologieën en apparatuur te kunnen aanschaffen die essentieel zijn voor onderzoek en onderwijs in voedingsprocessen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gaan om gespecialiseerde apparatuur voor de analyse van vet- en oliesamenstellingen in friet, of om innovaties in de productielijn die de voedselveiligheid en -kwaliteit verder verbeteren. 
  • Ondersteuning van studentgerichte projecten: Een deel van de fondsen zal specifiek worden toegewezen aan studentenprojecten die gericht zijn op de ontwikkeling van nieuwe voedselproducten en productieprocessen. Dit kan de vorm aannemen van studiebeurzen, projectbeurzen of andere vormen van financiële ondersteuning.

 

 

Een gift voor het voedingsonderzoek?

Uw gift aan het innoverende voedingsonderzoek en onderwijs op Campus Kortrijk is welkom op het rekeningnummer BE26 3900 9658 0329, met mededeling " Campus Kortrijk". Uw gift is fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 op jaarbasis.

Meer info?

Hebt u vragen over dit initiatief? Neem dan contact op met Hilde Willekens: hilde.willekens@ugent.be, tel. nr. 09 264 99 42.

Hebt u vragen over uw gift of schenken aan de UGent? Neem dan contact op met het Universiteitsfonds: universiteitsfonds@ugent.be, tel. nr. 09 264 33 84.