Studentenrestaurants
Wat kan je eten?
- Dranken en desserten
- Soep
- Ontbijt
- Belegde broodjes en salad bowls - Aangepast belegd broodje bestellen
- Saladbar in resto's Ardoyen en De Brug en in cafetaria Merelbeke
- Warme maaltijden (enkel in de resto's)
- Allergenenlijst
Welk menu per locatie?
Hydra-app: check eenvoudig het menu via je smartphone
- Resto De Brug (middag en avond, avond gesloten op vrijdag)
- Proefproject Resto Campus Coupure
- Resto Campus Sterre
- Resto Ardoyen
- Cafetaria De Brug update! open tot 16u30 (vrijdag open tot 15u)
- Cafetaria Campus Aula
- Cafetaria Campus Boekentoren
- Cafetaria Campus Dunant
- Cafetaria Campus Ledeganck
- Cafetaria Campus Merelbeke
- Cafetaria Campus UZ Gent
Resto's die niet onder universiteitsdienst Studentenvoorzieningen vallen:
Servicepunten
Een warm onthaal waar je met je logistieke vragen terecht kan, in de foodcorner kan je koffiekoeken, koffie, soep, belegde broodjes en desserten kopen
- Servicepunt Campus Heymans: aan het onthaal van Blok A
- Servicepunt Campus Sterre in gebouw S21
Hoe betalen?
- Binnen onze studentenrestaurans kan je enkel met een bankkaart betalen. Epurse werd stopgezet in februari 2024.
Aanvragen terugbetaling saldo (tot november 2024) - Om minder papier te verspillen worden kassatickets niet standaard afgedrukt. Als je toch een ticketje wenst, kan je dat vragen aan de kassamedewerker.
Wie heeft toegang?
- Wie kan bij ons eten en aan welk tarief?
- Gebruiken of huren van verbruiksruimtes van de resto's en cafetaria's.
Werken als jobstudent?
Wist je dat je als student nu ook je eigen geld kunt verdienen door te werken in een van onze restaurants of cafetaria’s? We bieden zowel korte als lange shifts aan, variërend van 2 tot 7 uur per dag.
Je kunt kiezen voor een vaste locatie of last-minute inschrijven op ‘opengestelde vacatures’, vergelijkbaar met het Uber-principe. Het is helemaal aan jou: geef zelf aan welke uren en dagen je beschikbaar bent om te werken. We hebben ook fietsen ter beschikking, zodat je gemakkelijk overal in de stad kunt komen als dat nodig is.
Duurzaamheid en gezondheid
- Keep Cup, drinkbussen en beleid rond verpakkingen
- Veganistisch en Fair Trade aanbod zoals groentespread
- Duurzaam aanbod zoals vis
- Extra groenten in plaats van zetmeel
- Zoutgehalte naar omlaag
- Vrijwilligers van Let’s save food halen bruikbare voedseloverschotten op. Lees meer over onze samenwerking
- Om voedseloverschotten tegen te gaan, bieden we op vrijdag de maaltijden en soepen van de voorbije week aan die nog in de frigo’s zitten. Een deel van het menu wordt op voorhand gecommuniceerd, een deel kan je ontdekken in de toonbanken.
Contact
Afdeling Maaltijdvoorzieningen
Sint-Pietersnieuwstraat 45
9000 Gent
info.mvz@ugent.be