Studentenrestaurants

Cafetaria aula is nog steeds gesloten door overmacht.

Centje bijverdienen als jobstudent in onze resto's en cafetaria's?

Wist je dat je als student nu ook je eigen geld kunt verdienen door te werken in een van onze restaurants of cafetaria’s? We bieden zowel korte als lange shifts aan, variërend van 2 tot 7 uur per dag. Je kunt kiezen voor een vaste locatie of last-minute inschrijven op ‘opengestelde vacatures’, vergelijkbaar met het Uber-principe. Meer vragen hierover?

 Breng je eigen soepbeker meeWist je dat je steeds je eigen thermos of soepbeker mag gebruiken? Wil je hier meer over weten?

Allergenenlijst

Naast de wettelijke allergenen in voeding, wordt telkens ook vermeld of het gerecht of product kip of varken bevat, of plantaardig of vegetarisch is. Bij de warme maaltijden staan ook de macronutriënten vermeld.

Menu en info per locatie

Resto's die niet onder universiteitsdienst Studentenvoorzieningen vallen:

Servicepunten: een warm onthaal waar je met je logistieke vragen terecht kan, in de foodcorner kan je koffiekoeken, koffie, soep, belegde broodjes en desserten kopen

Hydra-app: check eenvoudig het menu via je smartphone

Enkel betalen met betaalkaart

  • Binnen onze studentenrestaurans kan je enkel met een bankkaart betalen. Bovendien werd epurse stopgezet in februari 2024. Aanvragen terugbetaling saldo kan tot november 2024.
  • Om minder papier te verspillen worden kassatickets niet standaard afgedrukt. Als je toch een ticketje wenst, kan je dat vragen aan de kassamedewerker.

Broodje op maat nodig?

  • Wens je een broodje zonder één of meerdere ingrediënten? Bestel via het online bestelformulier en voeg de ingrediënten die niet op het broodje mogen toe in de opmerkingen.
  • Via het online bestelformulier met afhaling de dag zelf kies je zelf wanneer en op welke locatie je je bestelling afhaalt.
    De deadline voor bestellingen is: 10u00 voor de middagdienst 17u00 voor de avonddienst.
  • Via het online bestelformulier kan je enkel belegde broodjes en salad bowls bestellen.
  • In Proefproject Resto Coupure kunnen momenteel geen belegde broodjes of wraps besteld worden omdat we een sterk wisselend aanbod zullen hebben. Je mag altijd naar de cafetaria komen om uit het aanwezige assortiment je broodjes/wraps te kiezen. Afrekenen kan dan met de bankkaart (+ UGent kaart om van het voordelige tarief te genieten) of via interne verrekening. Breng voor deze laatste betaalwijze de naam van budgethouder en budgetplaats (= WBS element of kostenplaats en fonds)  mee op een briefje om af te geven aan de kassamedewerker.

Werken als jobstudent in onze resto's en cafetaria's?

Wist je dat je als student nu ook je eigen geld kunt verdienen door te werken in een van onze restaurants of cafetaria’s? We bieden zowel korte als lange shifts aan, variërend van 2 tot 7 uur per dag. Je kunt kiezen voor een vaste locatie of last-minute inschrijven op ‘opengestelde vacatures’, vergelijkbaar met het Uber-principe. Het is helemaal aan jou: geef zelf aan welke uren en dagen je beschikbaar bent om te werken. We hebben ook fietsen ter beschikking, zodat je gemakkelijk overal in de stad kunt komen als dat nodig is.  

Toegang en gebruik van de ruimtes

Duurzaamheid en gezondheid

  • Allergenenlijst
  • Verduurzamen van het aanbod
  • Veganistisch aanbod
  • Fair Trade aanbod
  • Duurzame vis
  • Groentespread
  • Keep Cup, drinkbussen en beleid rond verpakkingen
  • Extra groenten in plaats van zetmeel
  • Zoutgehalte naar omlaag
  • Voedseloverschotten op Vrijdag: Om voedseloverschotten tegen te gaan, bieden we op vrijdag ook de maaltijden en soepen van de voorbije week aan die nog in de frigo’s zitten. Een deel van het menu wordt op voorhand gecommuniceerd, een deel kan je ontdekken in de toonbanken.

Wist je dat we onze voedseloverschotten doneren aan Let’s save food?Onze studentenrestaurants doneren bruikbare voedseloverschotten aan Let's save food. Een Gentse vrijwilligersorganisatie die overschotten van winkels, particulieren, ... bedeelt aan wie er nood aan heeft.

In onze resto’s op Campus Coupure, Ardoyen, Sterre en De Brug komen nu vrijwilligers van Let’s save food langs met de bakfiets om bruikbare voedseloverschotten op te halen. Let’s save food is een groep vrijwilligers die op verschillende afhaalplaatsen in Gent voedseloverschotten van winkels, particulieren, producten, … bedelen. Zo gaat er geen bruikbare voeding verloren en helpen we er Gentenaars die er nood aan hebben mee vooruit. Lees meer over onze samenwerking.

Contact

Afdeling Maaltijdvoorzieningen
Sint-Pietersnieuwstraat 45
9000 Gent