Fayatbeurzen voor verdere studie aan internationale topuniversiteiten
De Vlaamse overheid biedt excellentiebeurzen aan, genoemd naar Hendrik Fayat, voor studies aan een selectie van internationale topuniversiteiten binnen en buiten Europa. De beurzen staan open voor topstudenten. Zij krijgen hiermee unieke kansen om verdere kennis en expertise op te doen en deel uit te maken van een Vlaams internationaal netwerk waarmee Vlaanderen het imago van Vlaanderen wil versterken in het buitenland.
Deze studenten gingen je voor:
Aanbod
De beurs vergoedt de kosten voor de duur van je buitenlandse studie (max. van 24 maanden). De beursbedragen worden berekend op basis van een raming van de reële kosten voor onderwijs, huisvesting, levensonderhoud en verplaatsing. De beurs is niet combineerbaar met andere beurzen.
Er is een bijkomende vergoeding voor studenten met een functiebeperking o.b.v. aantoonbare bijkomende kosten die verband houden met hun functiebeperking.
Voorwaarden
Je hebt
- De Belgische nationaliteit, of een rijksregisternummer of BIS-nummer
- Uitstekende kennis van het Nederlands (min. niv. C1 - ERK)
- Uitstekende studieresultaten tijdens je masteropleiding
- Een masterdiploma aan een Vlaamse instelling, hetzij te behalen in het jaar van de toekenning van de beurs of reeds behaald (max. 3 jaar geleden)
- Bij de toekenning van de beurs (voorjaar) moet je toegelaten zijn tot een opleiding aan een van de geselecteerde buitenlandse onderwijsinstellingen.
Aanvraag
Een aanvraag voor een Fayatbeurs is relatief eenvoudig en gebeurt online, vanaf 1 september 2024 tot en met 1 december 2024 (23u59).
Je aanvraag moet o.m. volgende stukken bevatten.
- Een motivatiebrief
- Een essay waarin je je leiderschapspotentieel en maatschappelijke verantwoordelijkheidszin aantoont
- Een verklaring dat Nederlands je moedertaal is of een bewijs van taalkennis Nederlands, niveau C , voor spreken en schrijven (indien Nederlands niet je moedertaal is)
- De toelatingsbrief van of een bewijs van inschrijving aan de buitenlandse universiteit of topinstelling (indien al beschikbaar).
- Een afschrift van je masterdiploma (indien al beschikbaar)
- Twee aanbevelingsbrieven van experten uit het kennisdomein, waaronder één aanbevelingsbrief van een docent waar je je masteropleiding hebt gevolgd
- Een verklaring op erewoord dat je geen andere beurs ontvangt voor de opleiding.
TIP:
Een kwalitatief toelatingsaanvraagdossier voor een buitenlandse universiteit samenstellen, vraagt de nodige voorbereiding en tijd (weken tot maanden). Hou rekening met de specifieke instructies en deadlines voor de aanmelding bij de universiteit van je keuze. Kandideer gerust bij meerdere universiteiten in eenzelfde vakgebied. Je kan slechts voor één opleiding de beurs opnemen.
UGent ondersteuning
Ter aanmoediging om je kandidaat te stellen, wordt je als student of jonge alumnus vanuit de UGent ondersteuning geboden bij het kandideren voor topbeurzen.
Meer info
Check vooraleer je je beursaanvraag lanceert, nauwkeurig alle details over de verdere voorwaarden, modaliteiten, selectieprocedure en tijdspad: Fayatbeurzen Vlaanderen
Online infosessie: donderdag 7 november a024 (14-15.30u):
‘Een Fayat-beurs aanvragen: info en aandachtspunten’.
Taal: Nederlands. Registratie noodzakelijk
Contact UGent
Team mobiliteit
Buitenlandnastudies@UGent.be
Korte Meer 9, 9000 Gent