Beleid

De Faculteit Wetenschappen schuift een duidelijk onderwijs- en onderzoeksbeleid naar voren. Deze vormen de kern van onze activiteiten.

Inspirerend en innovatief onderwijs

De Faculteit Wetenschappen hecht groot belang aan hedendaags en duurzaam onderwijs, waarbij kwaliteit en efficiëntie centraal staan. Het onderwijsbeleid is dan ook gericht op een aantal strategische keuzes die deze kernwaarden ondersteunen:

  • De faculteit streeft naar toekomstgerichte en duurzame programma's, waarbij zowel efficiëntie als de lange termijn impact van het onderwijs in acht worden genomen.
  • Door moderne educatieve technologieën te integreren en internationalisering te bevorderen, wordt het onderwijs niet alleen efficiënter maar ook rijker in inhoud.
  • Door middel van gerichte instroomstrategieën en talentmanagement zorgt de faculteit ervoor dat studenten optimaal worden ondersteund en hun potentieel volledig kunnen benutten.

De faculteit beschouwt onderwijs als een kernonderdeel van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, met een grote impact op toekomstige generaties en de verdere ontwikkeling van kwalitatief onderzoek. Hoogwaardig onderwijs is immers essentieel voor het voortzetten en verbeteren van onderzoek van hoge kwaliteit. Daarom wordt het onderwijs voortdurend ondersteund door baanbrekend onderzoek, waarbij studenten actief worden betrokken in het onderzoeksproces.

 

Stimulerend en excellent onderzoek

De Faculteit Wetenschappen is een vooraanstaande onderzoeksfaculteit waarbij excellentie centraal staat. De faculteit zet zich continu in om haar positie verder te versterken en heeft daartoe een onderzoeksbeleid uitgebouwd dat rust op drie solide pijlers:

  • Een verbindende, interdisciplinaire werking, zowel intra-facultair en -universitair als via intensieve samenwerking met externe partners. Het beleid wordt hierop afgestemd zodat impact, efficiëntie en outreach verhoogd worden.
  • Een stimulerende werking door actief opportuniteiten op te nemen en het beleid hiernaar te sturen. Onderzoekers worden actief aangespoord en door beleid ondersteund.
  • Een sterke inzet op welzijn, als bevorderende parameter in een optimale werking.

Het geheel van het onderzoek wordt facultair gestuurd en gecoördineerd via een onderzoeksdirecteur, facultaire beleidsmedewerkers en commissies. Deze interageren met de vakgroepen, onderzoekers en centrale stakeholders.