Joren - Student educatieve master

Joren - Student educatieve master



Student Educatieve master
Gestart met opleiding Wiskunde in 2016

Waarom koos je voor de opleiding wiskunde?

Sinds de tweede graad wist ik al dat mijn interesses vooral bij de wetenschappen lagen en ging het voor mij nog tussen burgerlijk ingenieur, fysica of wiskunde. Ik ben in het laatste jaar naar een infodag van de UGent geweest en koos uiteindelijk voor wiskunde, en daar heb ik geen spijt van!

Welke richting volgde je in het middelbaar?

In de derde graad volgde ik de richting Wetenschappen met 8 uren wiskunde.

Wou je altijd al leerkracht worden of is dat gegroeid tijdens de opleiding?

Ik zat al een tijdje met het idee om leerkracht te worden, en in het vijfde middelbaar kwam de beslissing voor mij vast te liggen. Dat jaar kreeg ik wiskunde van een erg gepassioneerde leerkracht en vooral hij heeft me geïnspireerd om leerkracht te worden.

Hoe heb je de bachelor ervaren?

Het eerste jaar vond ik redelijk zwaar, maar nadien beschikt iedereen over eenzelfde goede basis en ben je meer vertrouwd met de manier van lesgeven. De wiskunde uit het middelbaar verschilt ook van de wiskunde die je hier ziet. Je hoort in de media veel over andere wetenschappen, maar de onderzoeksgebieden binnen de wiskunde waren mij onbekend.

Wat vind je van de lerarenopleiding?

Eerst en vooral is het leuk om als afwisseling eens een minder wiskundig vak te krijgen. In de minorvakken onderwijs uit de bachelor zie je dat leerkracht zijn meer is dan enkel voor een klas staan en je verhaal doen. Je moet ook een band opbouwen met je leerlingen en weten wat er speelt in het hoofd van een adolescent. Ik hoor anderen soms zeggen dat je als leerkracht weinig afwisseling zou hebben, maar daar ben ik het niet mee eens.

Tip voor de toekomstige student

Het belangrijkste is volgens mij dat je gemotiveerd bent om wiskunde te studeren en een goed inzicht hebt. Het helpt natuurlijk wel als je goed kan rekenen, maar nieuwsgierigheid en creativiteit staan op de eerste plaats.